Wiki

Holdet eksperimenter også i en wiki, vi anvender her pbworks. Vores wiki er offentlig.

7. november 2013

Logbog - lektioner 6. nov. 20013

Denne log over lektionerne 6. nov. 13 indeholder:
  • Aftaler
  • View over lektionerne
  • Opgaver

Aftaler

Vi blev enige om at vi d. 21. nov. den sidste undervisningsgang begynder som aftalt i planen, kl. 8, men fortsætter til kl. 15

Eksamensvejledning med fokus på den skriftlige aflevering gennemgås også denne dag som et ekstra punkt.

Vi vil fra 12 - 15 besøge VUC og se deres nye skole og høre om deres "papirløse" skole, overvære dele af Klaus undervisning og måske bedst af alt spise frokost i deres smukke kantine, hvor vores (UC´s) gamle kok slår sine folder.

View over lektionerne

Præsenterede underviserbloggen og tankerne bag. Obs på de gadget, der giver mulighed for at følge dels studiekammeraterne (studerendes blogs, gadget blogliste) og Abonner på bloggen.

Vi så på hvordan man kan indlejre dels billeder fra Flickr og dels videoer fra YouTube. To forskellige teknikker:
  • I Flickr forbinder man via indstillinger og share blog brugerkontoen hos Flickr med brugerkontoen hos Google, hvorefter man via edit ved den valgte blog vælger det layout, der skal være gældende for de poster med billeder, der sendes til bloggen fra Flickr.
  • På YouTube vælger man under den aktuelle video muligheden Del og under denne Indlejring, den html-kode man herefter får, kopies og indsættes i bloggens post. Husk at vælge html i posten i stedet for Skriv, som der normalt står.
En fremgangsmåde, som for nogle var let, for andre drillede den. Men det gik... Vi fik talt om og set, hvordan en række online tjenester kan forbindes og hvilke muligheder, det giver for at udnytte de funktioner, de hver især tilbyder på tværs af teknologierne.

Ind i mellem alle eksperimenter, talte vi didaktiske overvejelser i forbindelse med e-læring og it-design - præsenterede SAMR og TPACK, se slides fra første uv. gang (der til ære for Winnie er lagt som en PowerPoint i BB, så hun kan kopiere :-)

Præsenterede vores fælles wiki og udleverede brugerkoder, som er anonyme - det bliver spændende, at se om de studerende er mere eksperimenterende i dette kollaborative værktøj, når man ikke umiddelbart ved, hvem der skriver. Vi gennemgik de forskellige funktioner: historik, navigation, oprettelse af nye sider. Afprøvede også, hvad der sker, når to forsøger at skrive i det samme dokument.

Opgaver

Vi har aftalt, at opgaverne til næste gang er:
- Hver især skriver videre i vores wiki. Vi vil have fokus på siden  "Begreber".
- Oprette brugerkode til diigo eller delicious
- Opdater egen arbejdsportfolio
- Læs og lyt til uv.-materiale, jf. uv.-planen (se BB).

Ingen kommentarer: