De første to timer var afsat til at tale eksamen. De slides og eksempler jeg har brugt ligger i BB / Uv.-materialer. Her ligger linket til Doodle kalender også (se sidste slide i serien). Book din vejledning senest søndag aften, så jeg kan planlægge uge 48.
Vi talte også om, hvilken struktur jeg har lagt ned over undervisningsforløbet. At det er her I skal tage afsæt, når der siges om portfolioen, det er "skriftlige refleksioner over udvalgte faglige temaer, som er blevet præsenteret i undervisningen, samt refleksioner over egen læreproces"
De faglige temaer vi har arbejdet med er synliggjort i dels uv.-planen og dels i denne mindmap (jeg har brugt online teknologien - bubbl):
Mit oprindelig udgangspunkt for planlægningen af kurset |
Vi så lidt på vores Wiki - og talte lidt om, hvorfor den ikke er blevet til mere. Vi var omkring den anderledes tankegang, der ligger bag en kollaborativ arbejdsform, som en wiki lægger op til og hvorfor det er så svært for mange af os at revidere og skrive ind i andres materiale.
Mobil læring
Vi prøvede Google HangOut, det fungerede slet ikke for os! Måske var vi bare for mange på det trådløse net eller...? Fik alle checket, at de har installeret et plug-in?
I forbindelse med Skype talte vi om, hvordan vi på UC Syddanmark har brugt tjenesten til vejledning og de erfaringer vi har gjort, herunder vigtigheden af at have en dagsorden, tildele eller respektere andres taletid. Niels fortalte lidt om hans oplevelser med Adob Connect og vi drøftede andre muligheder for online konferencer.
Jeg lovede (Niels) at ligge et link til, hvordan de på på Örebro Universitet anvender Adobe Connect til webinar: Websiden her fortæller og viser, hvordan de griber det an – jeg har selv deltaget og synes, at det fungere fint.
Eva af eget arbejde
Peter er så optaget af alt det, han har sat i værk, at han vil arbejde videre med ideerne i et fremtidigt projekt. Vi talte derfor lidt om at en måde at evaluerer på kunne være via SMITTE-modellen, som er en dynamisk model, der kan benyttes fra planlægning til evaluering. På deres hjemmeside kan man læse mere om modellen og brugen af den.
Screencast-O-Matic / Flipped Classroom
En af opgaverne til i dag, var at lave en lille instruktion via Screencast. Peter og Winnie havde taget udfordringen op og det var der kommet to vidt forskellige produkter ud af. Begge gode eksempler på, hvordan man kan lave små instruktioner (læringsobjekter), der kan anvendes igen og igen i flere forskellige sammenhænge.
En appetitvækker og besøg på VUC
Vi afsluttede med at se filmen: En verden af glas.
Derefter sluttede vi hele forløbet i modulet af med et, tror jeg, at jeg kan sige på alles vejne, et fantasitsk inspirerende besøg på VUC Sønderjylland, Haderslev. Vi fik en flot rundvisning af Klaus og hørte om tankerne bag deres pædagogik GODS(E), hvordan faciliteterne på skolen svarer til tankerne:
- G=Grupperum
- O=Oplægsrum
- D=Dialogrum
- S=Stillerum
- og noget nyt i forhold til byggeriet i Haderlsev E=Eksperimentarirum
Vi fik også lov til at overværede dele af undervisningen og så i praksis, hvordan det fungerede. Meget tankevækkende både i forhold til de kompetencer, det kræver af undervisere og studerende, men også i forhold til den måde, vi gennem årtier har tænkt skole og undervisning på.
Slut for denne gang!
Så NU er der kun eksamen tilbage - og jeg glæder mig meget til at se, hvad de studerende sætter fokus på i deres opsamling af udvalgte dele i deres portfolier, som jeg synes, de er kommet langt med. Specielt når man tænker på, at alt, hvad vi har talt om og eksperimenteret med, har været "næsten" helt nyt eller noget anderledes end de måder de tidligere har arbejdet med digitale teknologier.